Pàgines d'informació diversa

1

1

Tallers

ZIBA EGUNA / DIADA INTERNACIONAL DE LA BARALLUGA

El proper divendres 11 de novembre se celebra una nova edició del ziba eguna o, el que és el mateix, el dia de la rebelluga, baralluga, baralluca, baldufa, belluga, peonza, toupie...

Aquesta és una iniciativa que ens arriba del País Basc, de la mà de l'amic Joseba Porras. Des de fa uns anys, des de la seva escola, promocionar que el dia 11 d'aquest mes esdevingui el dia de la baldufa, i que doni lloc a programar activitats relacionades amb aquesta joguina, ja sigui exposicions de baldufes, exhibicions o senzills exercicis amb elles.

Nosaltres, des del nostre institut i com a activitat dins la Biblioteca, ens sumem al ziba eguna organitzant una petita presentació de rebellugues d'arreu del món i fent una tirada simbòlica.
Si anem una mica més enllà podem fer una metàfora entre la baralluga i la terra, entre els tombs que donen les nostres vides i les voltes que fa la rebelluga, entre la el camí que fem i la durada d'una baldufa ballant, entre el joc de la vida i la baldufa com a joguina.
Podeu trobar fotografies d'aquesta activitat en aquest enllaç.

LECTURA DE CONTES A LA BIBLIOTECA
El divendres 14 d'octubre la Dolors Montagut va fer una lectura de contes a la biblioteca. L'activitat la van seguit una quinzena d'alumnes. En acabar es va fer el sorteig del llibre del qual en va resultar guanyadora la Maria Moreno de 1r d'ESO.