Pàgines d'informació diversa

1

1

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Vaga d'estudiants



Malgrat els bons auspicis que desitjàvem per aquest inici de curs, ens estem adonant que aquest està resultant estrany i convuls. D’una banda la interessant situació social i política que va provocar la multitudinària manifestació de l’Onze de setembre ha degenerat, entre d’altres, en atacs cap a l’ensenyament a Catalunya; per altra costat, la greu situació econòmica que viu el país ha afectat als centres, produint-se retallades de claustre, increment de ràtios d’alumnes per aula o l’augment del nombre d’hores de treball del professorat, entre d’altres, que han comportat un malestar evident entre els docents.  
Davant aquests i altres greuges cap a l’ensenyament els claustres s’han mobilitzat i han cercat maneres de mostrar el seu descontentament. Aquest desencís s’ha traduït en un seguit de mesures  de protesta, més o menys encertades, que en cada centre s’han concretat de formes diverses. Les mesures que l’institut de Flix va decidir i a les quals va donar el vit-i-plau el consell escolar van ser:

  • Demostrar el descontentament, de forma visual, afegint-nos a la iniciativa de portar els dimecres samarretes grogues representatives amb l’anagrama de les retallades
  • Donar a conèixer a través d’escrits, articles i comunicats la situació que viu la comunitat educativa
  • No fer sortides si no són estrictament en horari lectiu i que no suposin una despesa econòmica per l’alumnat
  • Informar als pares, quan s’escaigui, de les baixes del professorat que, segons sembla, no es cobriran fins al cap de 10 dies que es produeixin
Per acabar-ho d’adobar aquesta setmana –del 16 al 18 d’octubre- s’ha convocat una vaga general estatal d’estudiants en defensa de l’ensenyament públic. A la pràctica la vaga ha suposat l’aturada de les classes dels alumnes de 3r i 4t de l’ESO, dels graus professionals i de l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat.
Tot plegat dibuixa un ambient enrarit que no beneficia de cap de les maneres a la finalitat última de l’ensenyament, de l’educació.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada