Pàgines d'informació diversa

1

1

dissabte, 28 de març del 2015

Compartim llengua, fem amistats!



Divendres ens van visitar els alumnes del Collège Gaton Jollet de Salbris (poble situat entre Orleans, Blois i Bourges). És el segon cop que aquest centre visita el nostre institut ja que des del 2013 estem realitzant tot un seguit d'activitats, la majoria virtuals i des de l'assignatura de francès, que tenen per objectiu posar en pràctica aquesta llengua, potenciar la comunicació entre joves de diferents països i destacar la necessitat d'aprendre llengües per a poder comunicar-nos.
La companya Yolanda Domínguez ha estat la coordinadora del programa que van compartir l'alumnat de Salbris amb els nostres joves, de 1r a 3r d'ESO, que estudien francès. El resultat va ser excel·lent, amb tot d'activitats que es van iniciar a les onze del matí fins a les vuit del vespre. Presentacions, breus representacions de teatre, exhibicions de ball, gimnàstica rítmica, acrosport, malabars, coreografies, karaoke, diferents esports (futbol sala, bàdminton, handbol, bàsquet) i jocs tradicionals com les birles o el pastor i la rabosa. A més, vam visitar el poble, vam creuar la barca i vam organitzar "la descoberta de Flix amb una parella lingüística"!

 
Seria possible un intercanvi que durés més dies i que permetés desplaçar-nos nosaltres a Salbris alhora que acollir els joves francesos a casa nostra? Aquest és un repte que ens agradaria aconseguir i que, més enllà de la despesa econòmica, seria factible de realitzar sempre que es comptés amb la complicitat de pares i alumnes. En un món cada cop més globalitzat, experiències d'aquesta mena són summament enriquidores per l'alumnat doncs coneix moltes persones, maneres de fer, cultures diverses, posa en pràctica les llengües, amplia l'àmbit de socialització i s'enriqueix en valors. Aquesta pot ser una bona línia de centre de cara al futur. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada