Els alumnes de 1r d'ESO estan treballant el període paleolític, i en una maqueta han escenificat algunes de les característiques d'aquest període com ara:
- Eren nòmades.
- Buscaven viure prop dels rius o fonts, en coves, balmes o abrics.
- Vivien de la caça, la pesca i la silvicultura.
- Progressivament van anar coneixent el foc, fins a controlar-lo.
- Caçaven de formes diverses: espantaven els animals amb foc o amb crits i els feien caure per penya-segats. Possiblement, a les acaballes d'aquest període, alguns grups caçarien moixons amb el tradicional sistema de lloses.
- A vegades, les trobades amb altres grups nòmades provocaven conflictes.
- La utilització de la pedra polida va resultar tota una revolució i va fer que parlem de pas del paleolític al neolític
L'home prehistòric va saber reconèixer quins materials eren millors per a les seves necessitats, i ràpidament va descobrir que el sílex era un tipus de pedra molt resistent i que, alhora, quan un nòdul d'aquest material se'l colpejava contra una altra pedra dura, com el granit, podia obtenir fàcilment ascles per a fer objectes diversos com ara ganivets, gratadors, burins, puntes de fletxa...
Els alumnes de 1r d'ESO han treballat amb aquests materials i han après com és de fàcil obtenir aquestes ascles però, alhora, com és de difícil aconseguir peces de bona qualitat. Tota era qüestió de temps i destresa!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada