Pàgines d'informació diversa

1

1

dissabte, 9 de març del 2013

Setmana de la Ciència

Setmana de la Ciència, del 11 al 15 de març 

XERRADES dins de la setmana de la Ciència:

-          “La sexualitat”: dilluns 11 març de 12:00 a 13:00, per a 4t ESO A, i de 13:00 a 14:00 per a 4t ESO B

-          “L'efecte hivernacle”: dilluns 11 març 10:30h per a segon BAT Ciències i GG. Professora: Mila Campaña

-          “Rentar-se i vestir-se amb química”: dimarts 12 març 10:30h per a primer BAT i quart d'ESO de Biologia. Professora: Patrícia Cava

-          “ És segura l'aigua que consumim?..”: dimarts 12 març  12h per a tercer d'ESO. Professora: Montse Llop

-          “Perfums, aromes i sabors”: dimecres 13 març 10:30h per a segon BAT Ciències. Professora: Patrícia Cava

-          “Com fer un treball de recerca?” : dimecres 13 març 12h  per a primer BAT i quart d'ESO. Professors: Montse Llop i Joan Miquel Jordà

-          “Materials superconductors i sostenibilitat”: divendres 15 març 12h per a primer i segon BAT Ciències. Professora: Patrícia Cava
 

 
Dilluns 11 de març: els alumnes de segon A d’ESO faran un molinet de joguina propulsat amb un cordill a sisena hora, a classe d’educació física. Nosaltres farem la part pràctica -construcció- i la Patrícia Cava en la seva classe farà cinc cèntims de la part teòrica -funcionament-. Professor: Biel Pubill i Patrícia Cava

Dimarts 12 de març: els alumnes de segon B d’ESO faran un molinet de joguina propulsat amb un cordill a cinquena hora, a classe d’educació física. Nosaltres farem la part pràctica -construcció- i la Patrícia Cava en la seva classe farà cinc cèntims de la part teòrica -funcionament-. Professor: Biel Pubill i Patrícia Cava.

A les classes de Psicologia a primer de BAT es farà un estudi sobre: Què recorden les rates?

Dijous 14 de març: els alumnes de primer d’ESO tindran classe a primera hora i a les 9:30 sortiran de l’Institut caminant cap al castell de Flix on tindran una visita guiada. Tornaran cap a les tres. Les professores acompanyants: Carme March, Dolors Montagut i Glòria Tomàs.

Dijous 14 de març: els alumnes de segon d’ESO tindran classe a primera hora i a les 9:30 sortiran de l’Institut caminant cap al meandre. Aniran per la part de baix i la tornada serà per la part de dalt creuant la barca. Els professors acompanyants: Patrícia Cava, Roberto Mur i Vanessa Febrer (0 Joan Montané)

Divendres dia 15 de març: els alumnes de tercer d’ESO aniran caminant cap a la Punta de l’Home on prendran les dades per poder portar a terme les activitats de Biologia i d’Educació Física del Crèdit de síntesi. Sortiran a les 8:30 i arribaran a les 15h. Els professors acompanyants: Gemma Gómez, Biel Pubill, Marià Hierro i Mila Campaña.

Divendres dia 15 de març: alumnes de tercer d’ESO

Els departaments de Ciències i d’Educació Física proposen una excursió a peu a l’Everest de les nostres contrades, la Punta de l’Home, el punt més alt de la Serra de la Fatarella. En aquest punt conflueixen els termes de Flix, Riba-Roja d’Ebre i Ascó. Una excursió que segur sempre recordareu amb nostàlgia i associareu amb el fet d’haver aconseguit un objectiu amb molt d’esforç i cansament.

S'ha escollit aquesta zona per la seva ubicació i bellesa, i a més disposar d'una excel·lent vista de tots els pobles dels alumnes del centre: Flix, Riba-Roja d'Ebre, Ascó, Vinebre, La Torre de l'Espanyol, La Palma d'Ebre, Bovera, La Granadella i Maials.

Característiques de la sortida.
·          Per poder participar a l’excursió cal l’autorització dels pares.

·          Cal portar pantalons llargs, roba d’abric i un bon calçat.  Quan es comença a pujar, sol bufar bastant el vent.

·          Cal portar una petita motxilla per posar la roba sobrera, un entrepà per esmorzar i sobretot aigua.

·          També podeu portar camera fotogràfica, ulleres de sol, gorra, etc.

Normes que cal respectar.
Segur que tothom es portarà molt bé i ajudarà per a que l’excursió sigui un èxit. De tota manera us voldríem fer unes quantes recomanacions.

·          S’esmorzarà dalt de la Punta de l’Home.

·        Cal respectar i tenir cura de la natura. No es tirarà res a terra. Cadascú recollirà i retornarà les seves deixalles cap a casa.

·        Evidentment, no es pot fumar. Si algú pensa fumar que no vingui.

·        Es caminarà en grup. Dels primers als últims no hi ha d’haver més de 100 metres de separació. Els professors es repartiran entre el grup. Es portarà un ritme que podrà seguir tothom. De tant en tant es pararà per descansar.

·          Fins la pujada final sempre es caminarà per camí.  Per tant no s’entrarà en cap finca i es tindrà cura de la vegetació i dels arbres.

·          No complir aquestes normes suposarà l’aplicació del NOFC.

Consell final. Gaudiu de l’excursió al màxim i de tot el que comporta: cansament, esforç, paisatge, i sobretot de la satisfacció d’assolir una fita. Penseu que serà una experiència que sempre recordareu i que segur molts de vosaltres repetireu.

Usem les matemàtiques tots els dies, en la feina, en el supermercat o l’autobús, per què no fotografiar-les? Per què no saber-ne alguna cosa més? Què és la simetria? Som simètrics? El Departament de Matemàtiques juntament amb el de Ciències de l’Institut de Flix us invita a compartir les vostres fotografies.

Participants: Alumnat d’ESO, Batxillerat, Cicles formatius, PQPI i CPPA, professorat i PAS  de l’Institut de Flix. 

Tema: La simetria en la natura 

Enviament de les imatges
Les fotografies s’han de lliurar en mà en un sobre tancat a qualsevol membre del departament de Matemàtiques o de Ciències amb el següent format:

1.      Cada foto haurà de dur un títol que faci referència, d'alguna manera, al contingut matemàtic de l'obra, amb gràcia i originalitat.

2.      Les fotos podran ser en blanc i negre o color, d'origen analògic o digital. En qualsevol cas, la impressió haurà de tenir un mínim acceptable de qualitat, amb paper fotogràfic i tamany aproximat i recomanable 15x20cm.

3.      La foto haurà d'anar enganxada en una cartolina DIN A4 en la qual ha de constar: Títol: .... Nivell : .... Pseudònim: .... No hi ha de constar el nom de l'autor/a.

4.      El concursant lliurarà la foto dintre d'un sobre A4 i també inclourà un sobre petit tancat on figurarà el seu nom i cognoms en una targeta. Fora del sobre petit hi haurà d’haver el títol de la fotografia i el pseudònim.

5.      S’admetran com a màxim 3 fotografies  per participant.

Premis: Es premiarà una fotografia de cada categoria. Les  categories són:

  1. Categoria : Professorat i PAS
  2. Categoria : Estudis obligatoris (ESO)
  3. Categoria :Estudis post-obligatoris (Batxillerat, cicles formatius, PQPI i CPPA).
Jurat
Estarà format per un membre de l’equip directiu, un membre de la comissió d’imatge, un professor del departament d’Educació Visual i Plàstica, un membre del departament de Matemàtiques i un de Ciències.

Recepció de fotografies: Fins al 18 d’abril de 2013.

Notes importants

1.      Les fotografies han de ser inèdites. No s’admetran fotografies que hagin estat premiades en altres concursos.

2.      Les obres quedaran en propietat de l’Institut, que es reserva el dret d’editar-les i utilitzar-les, sense ànim de lucre i sempre mencionant-ne l’autor/a.

3.      Els Departaments no es faran responsables de les reclamacions que es produeixin per drets d’imatge i tercers.

4.      L’entrega de premis es farà en un acte públic en els actes programats a la Biblioteca del centre durant la setmana cultural.

5.      La inscripció és totalment gratuïta.

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.
  • Durant tota la setmana hi haurà una exposició de pòsters al passadís de baix. Tema: L’aigua al segle XXI.
  • A les classes de Llengua de segon de BAT es comentaran alguns textos científics.
  • Concurs fotogràfic de Matemàtiques i Ciències: La simetria dins la natura 
Organitzen: Els departaments de Matemàtiques i Ciències de l’Institut de Flix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada