Pàgines d'informació diversa

1

1

diumenge, 3 de febrer de 2013

Visita preparatòria Projecte Comenius a Salbris

 
El passat diumenge 27 de gener la professora de francès, Yolanda Domínguez, i el professor d’educació física, Biel Pubill, es van desplaçar en cotxe a la localitat francesa de Salbris, situada entre Bourges i Orleans, per a trobar-se amb els seus homòlegs francesos amb l’objectiu de preparar un Projecte Comenius Bilateral de llengua francesa.
L’estada, que es va allargar fins el dijous 31, va permetre conèixer a fons el Collège Gaston Jollet, les seves instal·lacions i equipaments, i comparar ambdós sistemes educatius, el francès i el nostre. A més, els professors van ser rebuts a l’ajuntament de Salbris i van poder exposar l’objectiu de la trobada a l’alcalde i a diferents membres del consistori, els quals van manifestar el seu interès i total recolzament davant d’un possible intercanvi d’alumnes en els propers anys.


Durant les sessions de treball els professors de Flix van estar a tothora acompanyats pel professor de llengua espanyola, Serge Legendre, amb qui van congeniar ràpidament i van començar a redactar el projecte que, de fer-se realitat, ha de permetre que en el futur alumnes d’ambdós centres es desplacin d’un centre a l’altre per a treballar un projecte comú vertebrat al voltant de l’aigua.  

Cal remarcar que la visita també va permetre als nostres companys conèixer una mica la regió de la Solagne, on es troba Salbris, i que està dins la coneguda regió dels Castells del Loira. Les imatges ens mostren les visites que van fer als castells de Chambord, Blois i Cheverny –del qual es va inspirar Hergé per a recrear la residència de Tintín-. Les potencialitats educatives que ofereixen aquests grans monuments (anàlisi artístic, històric, vegetació, patrimoni...) són tan interessants que en la redacció del Projecte Comenius s’ha inclòs la seva visita en el cas que el nostre alumnat realitzi l’intercanvi amb el Collège Gaston Jollet.

Cap comentari:

Publica un comentari